Cum este dragostea lui Dumnezeu?

Cum este dragostea lui Dumnezeu?

… ne-a rânduit mai dinainte să fim înfiaţi prin Isus Hristos, după buna plăcere a voii Sale. – Efeseni 1:5

De ce ne iubește Dumnezeu, așa imperfecți cum suntem? Pentru că El dorește asta – Îi face plăcere. Este chiar în natura Sa să ne iubească, indiferent cât de păcătoase sunt acțiunile noastre.

Dumnezeu biruiește răul prin bine (vezi Romani 12:21). El face acest lucru prin turnarea fără măsură a harului Său asupra noastră, pentru ca atunci când păcătuim, harul să fie mai mare decât păcatul nostru. Și așa cum este imposibil ca Dumnezeu să nu ne iubească, este imposibil ca noi să facem ceva prin care să-L împiedicăm să ne iubească.

Dumnezeu iubește pentru că aceasta este natura Sa. El este dragoste (vezi 1 Ioan 4:8). Deși nu poate iubi mereu fiecare acțiune a noastră, El ne iubește. Dragostea lui Dumnezeu este puterea care ne iartă păcatele, vindecă rănile emoționale și inimile zdrobite (vezi Psalmul 147:3).

Dragostea lui Dumnezeu este necondiționată; se bazează pe El, nu pe noi! Odată ce îți dai seama că Dumnezeu te iubește indiferent de ceea ce ai făcut sau nu ai făcut, poți experimenta un progres incredibil. Poți să nu mai încerci să câștigi dragostea Lui, ci pur și simplu, să o primești și să te bucuri de ea.


Rugăciune

Doamne, dragostea Ta este minunată. Când mă concentrez asupra ei, îmi amitesc că se bazează pe bunătatea Ta, nu pe acțiunile mele. Ajută-mă să primesc dragostea Ta pentru mine.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon