Cum să te descâlcești

Cum să te descâlcești

„Niciun ostaș nu se încurcă cu treburile vieții [civile], dacă vrea să placă celui ce l-a scris la oaste.” (2 Timotei 2:4, Biblia amplificată)

Te trezești vreodată că nu-ți faci timp pentru Dumnezeu deoarece ești prea ocupat cu alte lucruri? În 2 Timotei 2:4, Pavel îi spune protejatului său, Timotei, că un soldat înțelept evită să se încurce în lucruri ce nu-i sunt pe plac persoanei care l-a înrolat. Altfel spus, un copil al lui Dumnezeu care vrea să-I facă pe plac nu uită care-i sunt prioritățile și refuză să facă anumite lucruri care i-ar putea distrage atenția de la ceea ce contează cu adevărat.

Ca să devii tot mai apropiat de Dumnezeu cu fiecare zi, va trebui să eviți anumite distracții și încurcături lumești. Asta ar putea însemna să refuzi vreo oportunitate de care ai vrea să profiți, dar pentru care nu ai timp. Ar putea însemna să ai niște limite bine stabilite și să nu te amesteci în problemele altor oameni. E important să-i ajuți pe oameni, dar este o deosebire între implicarea evlavioasă și amestecare. Ar putea însemna și să fii mai puțin preocupat de grijile și stresul apărute de-a lungul fiecărei zile, căci acestea cu siguranță ne distrag atenția de la voia și scopul lui Dumnezeu pentru viețile noastre.

Dumnezeu te iubește și vrea să aibă o relație cu tine. Nu lăsa ca încurcăturile lumești să te împiedice să te bucuri de o părtășie zilnică alături de El.

Nu lăsa ca lucrurile mai puțin importante din viața ta să acopere cel mai important aspect.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon