Cuvântul lui Dumnezeu te eliberează

Cuvântul lui Dumnezeu te eliberează

„… primiți cu blândețe Cuvântul sădit în voi [în inimile voastre], care vă poate mântui sufletele.” (Iacov 1:21, Biblia amplificată)

Cel mai puternic și eficient instrument care ne poate transforma viețile cu adevărat și cu efect de durată este Cuvântul lui Dumnezeu. Tocmai Cuvântul lui Dumnezeu este cel care ne apropie de Dumnezeu și ne ține aproape de El.

Diavolul va încerca mereu să te păcălească, spunându-ți despre tine și despre situația ta anumite lucruri care sunt contrare Cuvântului lui Dumnezeu. Câtă vreme credem aceste minciuni, rămânem frustrați, nefericiți și lipsiți de putere. Însă, când Cuvântul lui Dumnezeu, plin de adevăr, scoate la iveală aceste minciuni, adevărul ne eliberează.

Numai Cuvântul lui Dumnezeu are această putere și numai Dumnezeu ne poate schimba. Cuvântul dă în vileag motivațiile, gândurile și cuvintele greșite. Adevărul ne poate elibera de vinovăție, autorespingere, condamnare, ură de sine, faptele firii, precum și de fiecare minciună pe care am crezut-o și pe care am îngăduit-o în viețile noastre. Dumnezeu vrea să ne elibereze pentru ca noi să ne putem bucura de viața pe care ne-a dat-o.

Când e în teacă, sabia nu are niciun folos. Aceasta trebuie mânuită în mod adecvat. Ei bine, Cuvântul lui Dumnezeu este sabia credinciosului, iar noi putem învăța dacă îl punem în aplicare în fiecare zi, dacă îl primim în inimile noastre și îl rostim cu gurile noastre. Credinciosul care face acestea este plin de putere și poate împlini lucruri mărețe pentru Împărăția lui Dumnezeu.


Principalul mod de a te apropia de Dumnezeu este studierea Cuvântului Său.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon