Din Propria Ta Gură

Din propria ta gură

Planurile pe care le face inima atârnă de om, dar răspunsul (înțelept) pe care-l dă gura vine de la Domnul. (Proverbe 16:1, Biblia amplificată)

Dumnezeu ne vorbește uneori prin propriile guri. Am descoperit acest lucru când mă confruntam cu o decizie majoră și aveam nevoie de un răspuns de Sus, dar parcă nu puteam să descopăr călăuzirea lui Dumnezeu. Gândurile m-au lăsat confuză și nu am făcut niciun progres, până când nu am mers la plimbare cu o prietenă.

În timp ce ne plimbam, am discutat despre problemă cu prietena mea aproximativ o oră, bucurându-ne de aerul curat și de compania celeilalte. Am discutat mai multe soluții și rezultate posibile. Am vorbit despre cât de bine ar fi să gestionez situația într-un fel și cât de rău ar putea fi să o rezolvi într-un alt mod. În timp ce continuam să ne plimbăm, dintr-o dată, am primit în inimă o soluție înțeleaptă pentru situația mea, mi-a ieșit pe gură și am știut că este de la Domnul. Nu a venit din mintea mea; s-a ridicat din duhul meu, ființa mea lăuntrică.

Ce am decis că trebuie să fac nu a fost ce voiam în mod natural să fac. O parte din lupta mea era centrată în jurul dorinței de a-L convinge pe Dumnezeu că situația mea ar trebui abordată diferit. Vocea Lui era greu de înțeles, pentru că mintea mea era deja fixată împotriva planului Său. O fire încăpățânată este un mare dușman al păcii și poate împiedica capacitatea noastră de a-L auzi pe Dumnezeu. Trebuie să fim dispuși să lăsăm deoparte propriile noastre dorințe, altfel am putea rata un cuvânt clar de la Dumnezeu. El știe întotdeauna ce-i mai bine și trebuie să ne supunem gândirii Lui în orice circumstanță.

Dumnezeu promite că dacă Îl căutăm, El ne va da cuvintele pe care trebuie să le spunem (vezi Psalmul 81:10). Aceasta este exact ce a făcut El pentru mine și ce va face și pentru tine, pe măsură ce continui să-L cauți și să te supui planurilor Sale.


Cuvântul lui Dumnezeu pentru tine astăzi: Cere-I lui Dumnezeu să îți pună în gură cuvintele pe care trebuie să le rostești azi.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon