Disciplina rugăciunii

Disciplina rugăciunii

„Petru şi Ioan se suiau împreună la Templu, la ceasul rugăciunii…” (Faptele apostolilor 3:1)

Mulți oameni simt o oarecare vinovăție când vine vorba de viața lor de rugăciune, deoarece se compară cu cei din jur. Dumnezeul nostru este un Dumnezeu creativ și vrea ca fiecare dintre noi să aibă un stil propriu de rugăciune. Rugăciunile tale nu trebuie să fie ca ale celuilalt.

Da, există principii bune de rugăciune pe care trebuie să le urmăm. În Faptele apostolilor 3:1 putem vedea că apostolii aveau rânduite anumite ore din zi pentru a merge într-un anume loc pentru a se ruga. Este bine să ne disciplinăm să avem un program bine stabilit de rugăciune, dar trebuie să învățăm să ne rugăm neîncetat. Asta înseamnă să ne rugăm oriunde, oricând și în orice mod. Roagă-te de-a lungul întregii zile! Fă ca rugăciunea ta să devină asemenea aerului pe care îl respiri, fă-o să devină o acțiune pe care o faci cu ușurință și fără a depune efort.

Niciodată nu trebuie să așteptăm momentul potrivit pentru a ne ruga. Oricând vezi o nevoie sau vrei ajutorul lui Dumnezeu într-o situație, roagă-te chiar atunci! Când ne rugăm, vorbim cu Dumnezeu, și pentru că El este omniprezent, putem vorbi cu El în orice minut al zilei.

Dumnezeu vrea ca rugăciunea să fie parte din stilul nostru de viață.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon