Dorința de schimbare

Dorința de schimbare

Iau azi cerul şi pământul martori împotriva voastră că ţi-am pus înainte viaţa şi moartea, binecuvântarea şi blestemul. Alege viaţa, ca să trăieşti, tu şi sămânţa ta. —Deuteronomul 30:19

Am inceput sa fumez cand aveam nouă ani. Mi-a plăcut pentru că mă relaxa și mult timp nu am vrut să renunț. Când am știut că trebuie să renunț, n-am vrut, pentru că m-am gândit că mă voi îngrășa. Asta a fost scuza mea ani de zile. Apoi, am intrat în acest ciclu în care renunțam și mă reapucam ca să renunț și să mă apuc din nou.

Dar am ajuns într-un punct de criză când îmi doream atât de mult să fumez încât am început să mă ascund în timpul bisericii în mașină ca să fac asta. Atunci am știut că trebuie să fac o schimbare.

De obicei, ajungem într-un punct de criză înainte ca mulți dintre noi să dorim o schimbare. De exemplu, uneori este nevoie de un atac de cord pentru ca o persoană să înceapă să mănânce sănătos. Dar nu trebuie să aștepți să ajungi într-o criză. Poți să-ți iei inima în dinți și să spui: „Ajunge. Am terminat cu asta.”

Biblia spune că putem alege viața. Dumnezeu ți-a dat sprijinul și abilitatea de a te schimba, dar trebuie să fii dispus, altfel criza te va lovi puternic și repede. Este mult mai ușor să alegi viața înainte să ajungi în acest punct.

Nu-ți fie frică să fii puțin inconfortabil o perioadă. Într-un final am încetat să mai fumez și nu a fost ușor … dar nu a trebuit să o fac singură.

Dacă nu crezi că ești gata să te schimbi, mergi înaintea lui Dumnezeu și spune: „Ajută-mă, ajută-mă, ajută-mă.”

Vestea bună este că, cu ajutorul lui Dumnezeu și a unei decizii din partea ta de a alege viața, te poți schimba cu adevărat pentru totdeauna spre bine.


Rugăciune

Doamne, Tu mi-ai dat de ales și aleg viața! Știu că schimbarea este grea, dar Îți cer să mă ajuți. Cu ajutorul Tău și dorința mea de schimbare, știu că pot depăși orice obstacol.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon