Dragostea nu este invidioasă și nici geloasă

Dragostea nu este invidioasă și nici geloasă

„… dragostea nu pizmuiește [nici nu dă pe dinafară de gelozie].” (1 Corinteni 13:4, Biblia amplificată)

Biblia ne spune că dragostea nu este invidioasă și nici geloasă, dar gelozia este un lucru mărunt care se poate strecura cu ușurință în viețile noastre dacă nu avem grijă. Am descoperit că cea mai bună metodă de a scăpa de invidie sau gelozie este să le recunoști. Când începi să te simți gelos, fii sincer cu Dumnezeu și roagă-L să te ajute să te eliberezi de acest sentiment.

Trebuie să recunosc că, asemenea majorității oamenilor, uneori și eu m-am confruntat cu gelozia în viață. În anumite zile, când auzeam că cineva fusese binecuvântat, mă gândeam: „Când mi se va întâmpla și mie asta?” Însă am învățat că, atunci când astfel de gânduri îmi intră în minte, trebuie să deschid imediat gura și să spun: „Sunt bucuroasă pentru acea persoană și refuz să fiu geloasă sau invidioasă.”

Un semn al maturității spirituale – al trăirii într-o relație apropiată cu Dumnezeu – este atunci când alegi să îi binecuvântezi pe ceilalți și nu te temi că poate ți-o vor lua înainte. Putem alege să nu îi invidiem pe ceilalți pentru felul în care arată, pentru ceea ce au, pentru educația primită, pentru statutul lor social, pentru statutul marital, pentru darurile și talentele lor, pentru slujbele lor sau pentru orice altceva, căci acest lucru nu va face decât să ne dăuneze propriei noastre binecuvântări.


Fii încrezător în darurile și talentele pe care le ai. Dumnezeu ți-a dat tot ceea ce ai nevoie pentru a împlini chemarea pe care ți-a dat-o pentru viața ta.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon