Dreptate socială

Dreptate socială

… face dreptate orfanului şi văduvei, care iubeşte pe străin şi-i dă hrană şi îmbrăcăminte. —Deuteronomul 10:18

Este pur și simplu greșit să vezi sau să auzi că cineva are nevoie și să nu faci absolut nimic. Permite-mi să îți explic…

Cu mult timp în urmă, Domnul mi-a descoperit cât de mult Își dorește să fac dreptate celor asupriți. E parte din chemarea Lui pentru toți cei din trupul lui Hristos.

De când a dat legea în vremurile Vechiului Testament, El caută oameni care să-i ajute pe orfani, văduve, pe cei oprimați, pe săraci, pe cei singuri și uitați.

Vorbind prin Moise, El a spus: „Să nu asupreşti pe văduvă, nici pe orfan.” (Exodul 22:22) Dumnezeu nu este părtinitor, face dreptate orfanului şi văduvei, care iubeşte pe străin şi-i dă hrană şi îmbrăcăminte (Deuteronomul 10:18). Dumnezeu a spus poporului că dacă hrănesc străinii, văduvele și orfanul, El va binecuvânta lucrarea mâinilor lor (vezi Deuteronomul 14:29).

Unele dintre cele mai singure și uitate persoane din lumea noastră sunt fetele care au fost forțate să se prostitueze pentru a supraviețui, băiatul orfan al cărui părinți au murit de SIDA, deținutul care petrece fiecare zi într-o celulă de închisoare, omul fără adăpost care trăiește pe străzi… există o mulțime de oameni în nevoie.

Toate acestea pot părea copleșitoare și s-ar putea să gândești: ce pot face în acest sens? Dumnezeu m-a învățat că, deși nu pot rezolva totul, dacă alin suferința unei singure persoane, produc o schimbare.

Nu gândi că ce ai tu nu este suficient. Cei în suferință, flămânzi și fără adăpost sunt peste tot în jurul tău. Îi vei ajuta astăzi?


Rugăciune

Doamne, Ție Îți pasă și îi ajuți pe cei care sunt săraci și singuri. Dă-mi o inimă pentru dreptate și arată-mi oamenii care suferă și pe care vrei să-i ajut eu.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon