Dumnezeu ne călăuzește cu blândețe

Un mod bun de a ne începe fiecare zi ar fi prin a ne ruga: „Doamne, îmi pasă de ceea ce gândești și nu vreau să fac lucruri pe care nu vrei să le fac.

El Îşi va paşte turma ca un Păstor, va lua mieii în braţe, îi va duce la sânul Lui şi va călăuzi blând oile care alăptează. – Isaia 40:11

Când Dumnezeu ne vorbește și ne îndrumă, El nu țipă la noi și nici nu ne împinge în direcția în care vrea să mergem. Nu, El ne conduce ca un păstor blând, care ne invită să-L urmăm către pășuni mai verzi. El vrea să ajungem la punctul în care suntem atât de sensibili la vocea Lui, încât chiar și o șoaptă de precauție este suficientă pentru a ne face să întrebăm: „Ce spui acum, Doamne?” În momentul în care simțim că ne îndeamnă să facem o schimbare, ar trebui să ne supunem prompt Lui. Dacă nu avem pace în ceea ce facem ar trebui să ne oprim și să-L căutăm pe Dumnezeu să ne ofere călăuzire.

Proverbe 3: 6 spune că dacă Îl vom recunoaște pe Dumnezeu în toate căile noastre, El ne va îndrepta cărările. Să-L recunoști pe Dumnezeu înseamnă pur și simplu să ai suficient respect pentru El, suficientă teamă reverențială și venerație față de El, să-ți pese ce crede El cu privire la fiecare mișcare a noastră.

Un mod bun de a ne începe fiecare zi ar fi prin a ne ruga: „Doamne, îmi pasă de ceea ce gândești și nu vreau să fac lucruri pe care nu vrei să le fac. Dacă încep să fac astăzi ceva ce Tu nu vrei să fac, te rog să-mi arăți ce este ca să mă opresc, să mă îndepărtez și să fac în schimb voia Ta. Amin.”


Cuvântul lui Dumnezeu pentru tine astăzi:

Să îți pese mai mult de ceea ce crede Dumnezeu decât de orice altceva.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon