Dumnezeu nu te respinge

Dumnezeu nu te respinge

„Căci tatăl meu și mama mea mă părăsesc, dar Domnul mă primește [mă va adopta drept copil al Său].” (Psalmii 27:10, Biblia amplificată)

Noi am fost creați pentru a fi acceptați, nu respinși. A fi respins înseamnă a fi aruncat pentru că nu ai valoare sau pentru că nu ești dorit, dar Dumnezeu face exact opusul. El te trage lângă Sine, considerându-te a fi extrem de valoros. Faptul că Dumnezeu L-a trimis pe Isus ca să moară pentru tine dovedește că Dumnezeu te iubește și te apreciază.

Dacă te-ai confruntat cu probleme legate de imaginea de sine, înseamnă că totul a pornit de la respingere. Suferința emoțională provocată de respingere este una dintre cele mai profunde, mai ales dacă respingerea a venit din partea unei persoane iubite sau care ne-am aștepta să ne iubească, precum părinții sau partenerii de viață. Nu este deloc ușor să faci față respingerii, dar putem să o facem cu ajutorul dragostei manifestate de Isus Hristos.

În Efeseni 3:18, Pavel s-a rugat ca membrii Bisericii să știe „lărgimea, lungimea, adâncimea și înălțimea” dragostei pe care le-o poartă Dumnezeu. El a spus că această experiență depășește cu mult simpla cunoaștere.

Dacă vei urmări toate modurile în care Dumnezeu Își demonstrează iubirea pe care ți-o poartă, atunci vei putea scăpa de respingerea de care ai avut parte poate din partea altor oameni. De fiecare dată când Dumnezeu îți dă favoare, îți arată cât de mult te iubește. El Își dovedește mereu iubirea pe care ți-o poartă în numeroase moduri. Te încurajez ca, începând chiar de azi, să le urmărești.


O revelație profundă a iubirii pe care ți-o poartă Dumnezeu va distruge orice rădăcină a respingerii.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon