Eliberat de vinovăție

Eliberat de vinovăție

„Acolo se afla un om bolnav de treizeci şi opt de ani. Isus, când l-a văzut zăcând şi fiindcă ştia că este bolnav de multă vreme, i-a zis: `Vrei să te faci sănătos?`” (Ioan 5:5-6)

Timp de mulți ani întrebarea: „De ce eu, Doamne?” era povara mea zilnică, aceasta îmi umplea gândurile și îmi împovăra inima. Mă victimizam constant și starea asta nu mă afecta doar pe mine, ci afecta și familia mea și mai mult de atât, afecta chiar planul lui Dumnezeu pentru viața mea. Simțeam că viața îmi datora ceva, pentru că fusesem maltratată în copilărie. Mă așteptam ca oamenii să îmi ofere ceva ce doar Dumnezeu putea să îmi dea.

Când Isus l-a întâlnit pe omul care stătea lângă scăldătoarea Betesda timp de treizeci și opt de ani așteptând un miracol, l-a întrebat dacă vrea din toată inima să se vindece. Mulți oameni așteaptă miracole, însă asemenea acestui om, ei nu sunt gata să dea la o parte învinovățirea și victimizarea.

Dumnezeu vrea să ne ia cenușa și să o transforme în bucurie, dar trebuie să fim gata să renunțăm la cenușă! În mod concret, trebuie să renunțăm la vinovăție, amărăciune și victimizare. Această zi poate reprezenta un nou început pentru tine, dacă ești gata să uiți de trecut și să Îl urmezi pe Isus cu toată inima.

Putem avea fie o atitudine de victimizare, fie de biruință, dar nu putem avea ambele atitudini deodată. Alege să lași victimizarea, ca să poți trăi liber.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon