Ești liber să ai gânduri pozitive

Ești liber să ai gânduri pozitive

Așa cum gândește un om în inima lui, așa este el. —Proverbe 23:7 (MSG)

Acest verset ne arată cât de important este să avem gânduri sănătoase, pozitive despre noi înșine. Nu poți iubi viața dacă ai întotdeauna gânduri negative. Dacă te lupți cu acest lucru, te încurajez să decizi să îți schimbi modul de gândire. Am descoperit că cel mai bun mod de a gândi pozitiv este acela de a-i cere lui Dumnezeu mult ajutor – și des.

Aceasta este cu adevărat cea mai dificilă parte a eliberării de negativism: recunoașterea faptului că este o problemă și de a-I cere lui Dumnezeu ajutor. Dar, odată ce faci acest lucru, poți avea biruință, deoarece, potrivit Bibliei, ești o persoană nouă în Hristos (vezi 2 Corinteni 5:17).

Mulți oameni se tem să aibă speranță pentru că au fost foarte răniți în viață. Filosofia lor este: „Dacă nu mă aștept să se întâmple nimic bun, nu voi fi dezamăgit dacă nu se întâmplă.”

Așa gândeam și eu. Am cunoscut atât de multă dezamăgire și mi-a fost frică să fiu pozitivă. Când am început să studiez Cuvântul și să mă încredere în Dumnezeu pentru restaurare, mi-am dat seama că gândurile mele negative trebuiau să plece.

Trebuie să avem gânduri pozitive în fiecare situație. Dacă treci printr-o perioadă dificilă, așteaptă ca Dumnezeu să transforme lucrurile înspre binele tău. Ca creștin, este timpul să te lupți pentru gândurile tale, deoarece mintea ta nu va ajunge automat în acord cu planurile lui Dumnezeu.

Te încurajez să petreci timp studiind Cuvântul Lui și comparându-l cu gândurile tale. Dă-I timp lui Dumnezeu să te ajute să îți aliniezi gândurile cu ale Lui. El mi-a arătat cum să fiu o persoană mai pozitivă și El îți va arăta și ție cum să fii una.


Rugăciune

Doamne, recunosc că mă confrunt cu gânduri negative și am nevoie de ajutorul Tău. Aliniază-mi gândurile la Cuvântul Tău. Amintește-mi în fiecare situație că Tu vei lucra totul spre bine.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon