Există o legătură între gânduri și cuvinte

Există o legătură între gânduri și cuvinte

Cine are o inimă înţeleaptă îşi arată înţelepciunea când vorbeşte şi mereu se văd învăţături noi pe buzele lui. Cuvintele prietenoase sunt ca un fagure de miere, dulci pentru suflet şi sănătoase pentru oase. – Proverbe 16:23-24

În Proverbe 16:23-24 ni se spune că gândurile și cuvintele au o legătură între ele. Sunt ca osul și măduva de apropiate, fiind dificil să le separi (vezi Evrei 4:12). Astfel că, pentru a rosti cuvinte plăcute, este nevoie să avem gânduri bune.

Gândurile noastre sunt cuvinte tăcute pe care le auzim doar noi și Dumnezeu, însă ele afectează omul nostru lăuntric, sănătatea, bucuria și atitudinea. Lucrurile la care ne gândim ies din gura noastră și uneori, ne fac să părem nesăbuiți. însă, dacă trăim într-un mod plăcut lui Dumnezeu, gândurile și cuvintele ne pot face viața mai plăcută.

Nu fă greșeala să crezi că îți poți permite să lași gândurile să alerge în orice direcție lumească, iar apoi să iei o atitudine falsă, spunând cuvinte sfinte. Ori sunt amândouă (gândul și cuvântul) plăcute Domnului, ori amândouă sunt negative și păcătoase. Nu este cale de mijloc.

Caută să-ți înnoiești mintea după gândirea lui Hristos, și astfel vei avea un mod de viață nou. Pe măsură ce Îl lași să-ți schimbe gândirea, nu va mai trebui să încerci să spui cuvinte plăcute, pentru că vei vorbi în mod natural ceea ce-I este plăcut!

Rugăciune

Doamne, realizez că gândurile și cuvintele mele au o legătură unele cu altele. Nu vreau să mă prefac, una să gândesc, și alta să spun. Te rog, ajută-mă să-mi aliniez gândurile în așa fel încât să vorbesc cuvinte bune și evlavioase.  

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon