Experimentează pacea lui Dumnezeu trăind în prezent

Experimentează pacea lui Dumnezeu trăind în prezent

V-am spus aceste lucruri ca să aveţi pace în Mine. În lume veţi avea necazuri, dar îndrăzniţi, Eu am biruit lumea. —Ioan 16:33

Atitudinea calmă și pașnică este de neprețuit. Este o atitudine care spune: „Am încredere în Dumnezeu”, și are impact asupra oamenilor. Dar este nevoie de timp, de concentrare și de harul lui Dumnezeu pentru a fi în mod constant pașnic.

Prea des, nivelul nostru de stres este legat de circumstanțele în care ne aflăm. Ai putea fi stresat pentru că ești întotdeauna ocupat, că te zbați din punct de vedere financiar sau pentru că nu te înțelegi cu cineva drag.

Pentru a birui stresul din viețile noastre, trebuie să învățăm să practicăm pacea care ne-a fost asigurată de puterea biruitoare a lui Isus.

O modalitate de a dezvolta pacea consecventă este să învățăm să trăim „în prezent”. Putem să petrecem mult timp gândindu-ne la trecut sau visând la viitor… dar nu putem realiza nimic decât dacă mintea noastră este concentrată pe prezent.

Biblia ne spune că Dumnezeu ne dă har pentru fiecare zi în care trăim. Cred că harul lui Dumnezeu este puterea care ne ajută și ne energizează să facem ceea ce trebuie să facem – și El ni-l dă cu generozitate, așa cum avem nevoie.

În fiecare zi trebuie să spunem: „Dumnezeu mi-a dat ziua de azi. Mă voi bucura și mă voi veseli în ea”.

Dacă poți învăța să ai încredere în Dumnezeu pentru „acum”, primind harul Său cum ai nevoie, poți deveni o persoană cu adevărat pașnică – și asta e ceva incredibil.


Rugăciune

Doamne, știu că Tu ai depășit și biruit orice obstacol, așa că Îți cer să mă ajuți să trăiesc în pacea pe care Tu mi-ai dat-o. Arată-mi cum să mă încred în Tine, trăind în prezent.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon