Fii milostiv

Fii milostiv

„Ferice [binecuvântați să fie, de invidiat și prosperi pe plan spiritual – cu bucurie de viață și mulțumire de favoarea și mântuirea oferite de Domnul, indiferent de starea lor exterioară] de cei milostivi, căci ei vor avea parte de milă!” (Matei 5:7, Biblia amplificată)

A fi milostiv poate fi definit drept a oferi o bunătate nemeritată. Oricine le poate oferi oamenilor ceea ce merită. Însă numai cineva care își dorește să fie aproape de Dumnezeu se poate purta cu bunătate cu oamenii atunci când aceștia nu o merită.

Răzbunarea spune: „Te-ai purtat urât cu mine, așa că mă voi purta și eu urât cu tine.” Mila spune: „Chiar dacă tu te-ai purtat urât cu mine, eu te voi ierta, voi reface relația noastră și mă voi purta cu tine ca și când nu m-ai fi rănit niciodată.” Ce binecuvântare să poți oferi și primi milă!

Mila este un atribut al caracterului lui Dumnezeu ce poate fi observat în modul în care se poartă cu oamenii. Mila este bună cu noi tocmai atunci când am merita să fim pedepsiți. Mila ne acceptă și ne binecuvântează tocmai atunci când am merita să fim respinși. Mila ne înțelege slăbiciunile și neputințele, fără a ne judeca sau critica.

Ai vreodată nevoie ca Dumnezeu sau oamenii să îți arate milă? Desigur, căci toți avem nevoie de asta în mod regulat. Cel mai bun mod de a primi milă este să o oferim neîncetat. Dacă judeci, vei fi judecat la rândul tău. Dacă ești milostiv, vei avea parte de milă. Nu uita, Cuvântul lui Dumnezeu ne învață că vom culege numai ceea ce semănăm! Fii milostiv! Fii binecuvântat!


Primește mila și dragostea lui Dumnezeu. Nu poți oferi ceea ce nu ai.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon