Fii Tare Și Curajos

Fii tare și curajos

Întăreşte-te numai şi îmbărbătează-te, lucrând cu credincioşie după toată legea pe care ţi-a dat-o robul Meu Moise. (Iosua 1:7)

Dumnezeu vrea ca noi să fim pe deplin liberi de frică. El nu vrea să trăim în chinuri și nu dorește ca teama să ne oprească să facem cu încredere ce ne spune El. Dumnezeu lucrează în numele nostru atunci când ne concentrăm pe El în loc de temerile noastre, când ascultăm de vocea Lui în loc de vocea fricii. Când avem gânduri sau sentimente înfricoșătoare, inamicul nostru, Satana, încearcă pur și simplu să ne distragă de la Dumnezeu și de voia Lui pentru viața noastră. S-ar putea să simțim frică în diferite momente din viața noastră, dar putem alege să avem încredere în Dumnezeu și, dacă este nevoie, să acționăm “în ciuda fricii”.

Dumnezeu mi-a vorbit inimii despre „a acționa în ciuda fricii” cu mulți ani în urmă. Când El i-a spus lui Iosua „să nu se teamă”, Îi spunea că frica va încerca să-l oprească de la a face ce voia Dumnezeu. Dumnezeu i-a spus lui Iosua să nu permită fricii să-l controleze, ci să continue să avanseze, fiind puternic și plin de curaj.

Când ne este frică, primul lucru pe care ar trebui să-l facem este să ne rugăm. Ar trebui să-L căutăm pe Dumnezeu până când știm că avem o victorie emoțională și mentală asupra fricii. Când facem acest lucru, ne concentrăm asupra lui Dumnezeu în locul temerilor noastre. Îl lăudăm pentru pentru cine este El și exprimăm aprecierea noastră pentru binele pe care l-a făcut, îl face și îl va face în continuare.

Data viitoare când te confrunți cu frica, nu uita să fii puternică și plină de curaj și să înaintezi în voia lui Dumnezeu. Chiar dacă trebuie să acționezi în ciuda fricii, înaintează și rămâi concentrat pe Dumnezeu în loc de frica ta.


Cuvântul lui Dumnezeu pentru tine astăzi: Urmează vocea lui Dumnezeu, nu pe cea a fricii.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon