Harul nu este de vânzare

Harul nu este de vânzare

„Lui Îi datorăm faptul că, prin credinţă, am intrat în această stare de har în care suntem şi ne bucurăm în nădejdea slavei lui Dumnezeu.” (Romani 5:2)

Satana vrea ca noi să credem că putem dobândi harul (favoarea) lui Dumnezeu prin faptele noastre. Însă harul lui Dumnezeu nu este de vânzare, pentru că prin definiție, harul este un dar nemeritat, deci trebuie să înțelegem că este o favoare.

Harul nu poate fi dobândit prin rugăciune, fapte bune, citirea Bibliei, evanghelizre, sau participare la slujbele bisericii. Harul nu poate fi cumpărat nici măcar prin credință. Harul lui Dumnezeu este un dar pe care îl primim și pe care nu îl putem cumpăra.

Chiar și atunci când facem toate lucrurile bine este important ca intențiile noastre să fie sincere. Atunci când intrăm în părtășie cu Dumnezeu, dacă scopul nostru este să primim ceva de la El, am uitat de har, și ne-am pus încrederea în capacitățile noastre. Să nu cădem în capcana de a crede că merităm vreun lucru bun din partea Domnului. Bunătatea lui Dumnezeu este un dar și tot ce putem face este să Îi mulțumim și să ne lăsăm umpluți de recunoștință. Tot ceea ce facem pentru Dumnezeu ar trebui făcut pentru că Îl iubim, nu pentru că așteptăm ceva din partea Lui.

Trebuie să căutăm Fața Domnului și părtășia cu El, pentru simplul motiv că Îl iubim și vrem să fim mai aproape de El, în fiecare zi.

Mântuirea și orice alt lucru bun care vine din partea lui Dumnezeu sunt daruri și sunt primite exclusiv prin credință, ca să nu se laude nimeni.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon