Importanța mijlocirii

Importanța mijlocirii

„Caut printre ei un om care să înalțe un zid și să stea în mijlocul spărturii înaintea Mea pentru țară…” (Ezechiel 22:30)

A mijloci înseamnă a sta în spărtură pentru altcineva, a pleda pentru acea persoană înaintea tronului lui Dumnezeu. Dacă, din vreun motiv oarecare, există o breșă în relația oamenilor cu Dumnezeu, noi avem privilegiul de a ne așeza în acea breșă și a ne ruga pentru ei. Putem mijloci pentru ei, urmând ca ei să fie mângâiați și încurajați în timp ce așteaptă. De asemenea, ne putem aștepta la o reușită venită la momentul oportun în ceea ce privește împlinirea nevoilor lor.

Eu nu știu ce m-aș face dacă nu ar fi oameni care să mijlocească pentru mine. Eu Îi cer lui Dumnezeu să îmi dea oameni care să mijlocească pentru mine și pentru împlinirea slujirii la care m-a chemat El. Avem nevoie de rugăciunile de mijlocire făcute reciproc.

A te ruga pentru alții este ca și cum ai semăna semințe. Trebuie să semănăm semințe dacă vrem să avem recoltă (Galateni 6:7). Semănarea semințelor în viețile altor oameni, prin intermediul mijlocirii, e un mod sigur de a avea recoltă în viața ta. De câte ori ne rugăm pentru altcineva, Îl invităm pe Dumnezeu să lucreze, nu doar în viața acelei persoane, ci și în viața noastră.

Mijlocirea este un mod important prin care ducem mai departe lucrarea începută de Isus Hristos pe acest pământ.


Putem elibera puterea lui Dumnezeu în viețile altor oameni atunci când ne rugăm pentru ei.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon