Să Îl convingem pe Dumnezeu sau să ne încredem în Dumnezeu?

Să Îl convingem pe Dumnezeu sau să ne încredem în Dumnezeu?

„Și în adevăr, ʽcine a cunoscut gândul Domnului? Sau cine a fost [vreodată] sfetnicul Lui?’” (Romani 11:34, Biblia amplificată)

Viața ar fi mult mai ușoară dacă am înțelege că Dumnezeu este mult mai deștept decât noi. Orice am crede noi, calea lui Dumnezeu este întotdeauna mult mai bună decât calea noastră.

Suntem tentați adesea să credem că noi știm ce e mai bine, după care ne consumăm toată energia ca să facem să se întâmple acel lucru. Apoi avem parte de dezamăgire, lucru care ne fură bucuria, iar asta numai fiindcă am luat decizia că ceva anume trebuie să fie făcut într-un anume fel sau la un anumit moment. Atunci când ne dorim ceva din răsputeri, încercăm adesea să Îl convingem pe Dumnezeu de ce e important acel lucru și de ce ar trebui El să ne împlinească dorința, în loc să credem pur și simplu că El știe ce este mai bine pentru viața noastră.

După cum ni se reamintește în Romani 11:34, Dumnezeu nu are nevoie de un consilier care să Îi spună ce ar trebui să facă El pentru noi. Voia Lui este perfectă, iar El are niște planuri minunate pentru noi ca să putem deveni tot ce vrea El să fim. Prorocul Ieremia spune: „ʽCăci Eu știu gândurile pe care le am cu privire la voi’, zice Domnul, ʽgânduri de pace, și nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor și o nădejde’” (Ieremia 29:11).

Atunci când te afli în vreo situație dificilă, te încurajez să te rogi astfel: „Doamne, poate că situația aceasta nu are niciun sens pentru mine acum, dar am încredere în Tine. Eu cred că Tu mă iubești, că ești alături de mine și că faci ce e cel mai bine pentru mine.”


Dumnezeu nu are nevoie de sfatul tău pentru a lucra; El nu are nevoie decât de credința ta.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon