Liniștit și încrezător în rugăciune

Liniștit și încrezător în rugăciune

„Rugați-vă neîncetat [rugați-vă cu perseverență].” (1 Tesaloniceni 5:17, Biblia amplificată)

Cu cât avem o relație cât mai apropiată de Dumnezeu, cu atât mai încrezători vom fi când ne vom ruga.

Adevărul este că Dumnezeu vrea ca noi să fim foarte încrezători și să ne simțim cât mai confortabil când ne rugăm încât rugăciunea să devină ca respiratul, adică o acțiune lipsită de efort pe care o facem în fiecare clipă a vieții noastre. Atunci când respirăm, nu trebuie să muncim sau să ne chinuim, așa că nici când ne rugăm nu ar trebui să o facem, dacă înțelegem cât de simplu este totul.

A te ruga neîncetat, cum zice Pavel în 1 Tesaloniceni 5:17, nu înseamnă că trebuie să oferim vreun fel de rugăciune formală în fiecare clipă, timp de 24 de ore pe zi. Înseamnă doar că, pe parcursul zilei, putem avea o atitudine de rugăciune. Pe măsură ce suntem confruntați cu fiecare situație sau pe măsură ce ne vin în minte diverse lucruri care necesită să le fie acordată atenție, putem aduce totul înaintea lui Dumnezeu, în rugăciune. Eu spun adesea: „Roagă-te la fiecare pas ca să treci cu bine de întreaga zi.”
Nu uita: puterea rugăciunii nu este dată de durata, de tonalitatea sau de elocvența acesteia, ci de sinceritatea și de credința care stă în spatele ei.


Ne putem ruga oriunde, oricând și pentru orice. Rugăciunile noastre pot fi rostite sau în șoaptă, lungi sau scurte, publice sau private – cel mai important este să ne rugăm.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon