Învață să te iubești

Învață să te iubești

„… Te iubesc cu o iubire veșnică, de aceea îți păstrez bunătatea Mea!” (Ieremia 31:3)

Mulți oameni nu se plac pe ei înșiși. Aceștia sunt foarte autocritici; își resping propria persoană și chiar se urăsc. Biblia ne învață să nu fim egoiști, dar nu ne spune să nu ne iubim pe noi înșine în mod echilibrat. Eu spun mereu: „Nu te îndrăgosti de propria persoană, ci iubește-te.” Dacă nu te iubești, vei fi nefericit, fiindcă ești mereu cu tine însuți. Tu ești singura persoană de care nu vei scăpa niciodată, nici măcar pentru o secundă din toată viața ta.

Mai demult, am auzit o tânără cerându-i unui pastor să se roage pentru ea fiindcă își ura propria persoană. El a privit-o, apoi a făcut un pas înapoi, consternat. El a spus foarte clar: „Cine te crezi să te urăști, când Dumnezeu Și-a trimis singurul Fiu ca să sufere într-un mod atât de oribil, iar apoi să moară în locul tău? Dacă Dumnezeu te-a iubit atât de mult, cu siguranță că și tu te poți iubi.”

Afirmația lui i-a arătat ce greșeală făcea, iar ea a început să învețe să se iubească și să se accepte. Te încurajez să faci la fel și tu. Fă un pas prin credință și spune: „Mă iubesc cu iubire dumnezeiască. Mă accept.”

Pe măsură ce vei începe să te vezi așa cum te vede Dumnezeu, ți se vor schimba întreaga atitudine și dispoziția sufletească. Vei deveni o persoană mult mai optimistă, mai încrezătoare și vei începe să te bucuri de viață mult mai mult.


Fiindcă Dumnezeu te iubește, te poți iubi și tu.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon