Isus este exemplul nostru

Isus este exemplul nostru

Dumnezeu este dragoste. —1 Ioan 4:8

Dragostea este ceva ce poate fi văzut. Este văzută prin roada Duhului, care lucrează în viețile noastre, în comportamentul nostru și în modul în care tratăm oamenii. Dragostea are multe fațete, adică diferite moduri în care o putem vedea. De exemplu, atunci când un inel cu diamant este pus la lumină, acesta poate străluci în mai multe feluri, în funcție de modul în care este rotit. Cred că și dragostea strălucește în moduri diferite, în funcție de felul în care ne uităm la ea.

1 Corinteni 13:4-7 ne descrie fațetele iubirii:

  • Dragostea este îndelung răbdătoare – are capacitatea de a suporta lucruri mult timp.
  • Dragostea nu este niciodată invidioasă – nu vrea ceea ce nu are.
  • Dragostea nu este lăudăroasă – nu atrage atenția asupra ei înșiși.
  • Dragostea nu se poartă necuviincios.
  • Dragostea nu caută folosul său.
  • Dragostea nu acordă atenție unei greșeli.
  • Dragostea nu renunță niciodată!

Acestea sunt doar câteva moduri în care ar trebui să-i iubim pe ceilalți… și este și modul în care ne iubește Dumnezeu. 1 Ioan 4: 8 spune că Dumnezeu este dragoste. El ne iubește și ne-a mântuit, așa că și noi putem împărtăși dragostea Lui cu alții.

Pentru a-L imita pe Dumnezeu, trebuie să ne uităm la Isus, o reprezentare perfectă a lui Dumnezeu, care a trăit toate descrierile iubirii din 1 Corinteni 13. El a acționat cu dragoste în orice situație, chiar și atunci când oamenii s-au ridicat împotriva Lui.

Coloseni 3:12-14 spune „ca niște aleși ai lui Dumnezeu… îmbrăcați-vă cu dragostea…” Asemenea lui Isus, haideți să ne îmbrăcăm cu dragoste și să alegem să urmăm exemplul Său, aducând cinste și slavă lui Dumnezeu.


Rugăciune

Doamne, Tu mi-ai arătat ce este dragostea, prin faptul că Tu m-ai iubit întâi. Ajută-mă să urmez exemplul lui Isus și să exprim toate fațetele dragostei în viața mea de zi cu zi.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon