Isus și sentimentele

Isus și sentimentele

„Căci n-avem un Mare Preot care să n-aibă milă de slăbiciunile noastre, ci unul care în toate lucrurile a fost ispitit ca şi noi, dar fără păcat.” (Evrei 4:15)

Conform autorului cărții Evrei, Isus a experimentat fiecare emoție și a simțit fiecare lucru pe care eu și cu tine le simțim, însă fără a păcătui. El nu a păcătuit pentru că nu s-a lăsat controlat de sentimente. El cunoștea Cuvântul lui Dumnezeu cu privire la fiecare aspect al vieții, deoarece a petrecut mulți ani studiind Cuvântul înainte să intre în slujire. Nu vei putea niciodată să spui „nu” sentimentelor tale dacă nu cunoști în profunzime Cuvântul lui Dumnezeu.

Atunci când cineva mă rănește și mă simt furioasă sau întristată, mă rog: „Doamne Isuse, sunt mulțumitoare că Tu înțelegi tot ceea ce simt acum și că nu mă condamni pentru că simt ceea ce simt. Îmi doresc să nu mă las condusă de sentimentele mele. Ajută-mă să îi iert pe cei care mi-au greșit și să nu îi disprețuiesc, să nu îi evit sau să caut să mă răzbun pentru răul pe care mi l-au făcut.”

Indiferent de locul și modul în care suntem ispitiți, Dumnezeu ne-a împuternicit să putem birui, însă pentru aceasta trebuie să cunoaștem Cuvântul Lui și să ne punem încrederea în El pentru a primi ajutor. Nu putem face aceste lucruri pe cont propriu, pentru că în Cuvânt și în Duhul Său stă puterea de a rezista ispitei! Nu este greșit să fim ispitiți, dar este greșit să cedăm în fața ispitei.

Controlează-ți sentimentele – nu lăsa să te controleze ele pe tine!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon