Las-o baltă, lasă în urmă și dă totul uitării

Las-o baltă, lasă în urmă și dă totul uitării

„Și, când stați în picioare de vă rugați, să iertați [să o lăsați baltă, să lăsați în urmă, să dați uitării] orice aveți împotriva cuiva, pentru ca și Tatăl vostru, care este în ceruri, să vă ierte greșelile voastre și să o lase baltă.” (Marcu 11:25, Biblia amplificată)

„Las-o baltă, lasă totul în urmă și dă totul uitării”, asta spune Biblia că ar trebui să facem în privința ofenselor (Marcu 11:25). E important să iertăm ușor. Cu cât mai repede o facem, cu atât mai ușor va fi. O buruiană cu rădăcini adânci e mai greu de smuls decât una abia răsărită.

Dragostea iartă și nu poartă ranchiună. Aceasta nu este țâfnoasă, nu se supără ușor, nu este zbuciumată și nici nu poartă pică (1 Corinteni 13:5). Știind acest lucru, ne putem analiza propria viață și ne putem da seama cu ușurință dacă umblăm în iubire. Dacă ai ceva împotriva cuiva, ia imediat decizia de a „o lăsa baltă, a lăsa totul în urmă și a da totul uitării”.

În fiecare zi ni se ivesc numeroase ocazii de a ne mânia, dar de fiecare dată trebuie să facem o alegere. Dacă alegem să trăim ghidați de sentimente, vom fi mereu ofensați și supărați. Însă, dacă alegem să trăim conduși de iubire, îi vom ierta pe oameni atunci când ne rănesc și ne vom încrede în Dumnezeu să ne apere, în loc să simțim că mereu trebuie să ne apărăm singuri.

Dumnezeu este iubire, iar El iartă și dă uitării: „… căci le voi ierta nelegiuirea și nu-Mi voi mai aduce aminte de păcatul lor” (Ieremia 31:34). El face acest lucru cu mare bucurie. Cu cât mai mult ne apropiem de El, cu atât mai mult începem să semănăm cu El. Cu ajutorul lui Dumnezeu, putem învăța să trăim o viață plină de iubire și de iertare.


Când iei decizia de a „o lăsa baltă, a lăsa totul în urmă și a da totul uitării”, bucuria și mulțumirea vor fi rezultatele firești ale acestei decizii.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon