Lasă ca lumina ta să lumineze

Lasă ca lumina ta să lumineze

Tot aşa să lumineze şi lumina voastră înaintea oamenilor, ca ei să vadă faptele voastre bune şi să slăvească pe Tatăl vostru care este în ceruri. – Matei 5:16

Faimosul filosof și orator Edmund Burke a spus odată: „Pentru ca răul să triumfe, este suficient ca oamenii buni să nu facă nimic”. Este cât se poate de adevărat. A nu face nimic este ușor, dar, în același timp, este periculos. Atunci când nu există opoziție față de rău, se înmulțește.
Toți cădem în capcana de a ne plânge cu privire la lucrurile care nu merg bine. Însă acest lucru nu face altceva decât să ne descurajeze și mai mult. A te plânge nu schimbă nimic, deoarece această atitudine nu conține nicio putere pozitivă.

Imaginați-vă ce dezastru ar fi în întreaga lume, dacă Dumnezeu nu ar face altceva decât să Se plângă cu privire la tot ceea ce merge prost, de la creație până acum. Dar Tatăl nu Se plânge. El continuă să fie bun și să lucreze pentru dreptate. Răul este puternic dar binele este și mai puternic.

Trebuie să ne oprim și să realizăm că Dumnezeu a ales să lucreze în această lume prin copii Lui, prin tine și prin mine. Lumina Lui este înlăuntrul nostru, iar noi nu ne putem permite să nu facem nimic. Trebuie să lăsăm ca lumina noastră să lumineze indiferent de situație, făcând mereu bine în Numele Lui.


Rugăciune

Doamne, este foarte ușor să stau în spate și să nu fac nimic, dar este mult mai bine să las lumina Ta să lumineze într-un mod activ. Ajută-mă să fiu împotriva răutății și să acționez bazându-mă pe bunătatea Ta, ori de câte ori am ocazia.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon