Calea Domnului nu este prea greu de urmat

Calea Domnului nu este prea greu de urmat

„După ce Faraon a lăsat pe popor să plece, Dumnezeu nu l-a dus pe drumul care dă în ţara filistenilor, măcar că era mai aproape, căci a zis Dumnezeu: `S-ar putea să-i pară rău poporului văzând războiul şi să se întoarcă în Egipt.`” (Exodul 13:17)

Dumnezeu a condus poporul Israel pe o cale mai grea și mai lungă, deoarece știa că aceștia nu erau pregătiți de bătăliile pe care trebuiau să le ducă pentru a intra în Țara Promisă. Dumnezeu trebuia să lucreze în viețile lor mai întâi, ca să ajungă să-L cunoască pe El și pentru să își dea seama că trebuie să fie dependenți de El.

Poți fi sigur că oriunde te călăuzește Dumnezeu să mergi, El te va ține în mâna Lui. El nu îți va da niciodată mai mult decât poți duce. Nu va mai trebui să te mai zbați să faci ce trebuie, dacă înveți să depinzi de El în mod constant pentru puterea de care ai nevoie.

Dacă știi că Dumnezeu ți-a cerut ceva, nu da înapoi când pare că devine prea greu. Când lucrurile par dificile, alege să petreci mai mult timp în părtășie cu Domnul, să te încrezi mai mult în El și învață să primești harul Lui (Evrei 4:16). Harul este puterea pe care o primim de la Dumnezeu pentru a face ceea ce nu putem pe cont propriu.

Dumnezeu știe că nu întotdeauna calea cea mai ușoară este automat și cea mai bună pentru noi. De aceea este important să nu ne pierdem speranța și nici să nu ne lăsăm doborâți de obseală sau deznădejde.

Satana știe că dacă pune stăpânire pe gândurile noastre, poate pune stăpânire și pe viața noastră.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon