Nu renunța!

Nu renunța!

„Să nu obosim în facerea binelui, căci, la vremea potrivită, vom secera, dacă nu vom cădea de oboseală.” (Galateni 6:9)

În versetul de mai sus, expresia „să nu obosim” se referă la momentul când simțim să ne dăm bătuți la nivel mental. Duhul Sfânt ne spune că dacă nu renunțăm, ci dimpotrivă, perseverăm, vom ajunge să secerăm roade bune.

Adu-ți aminte de Isus; imediat după ce a fost botezat și umplut cu Duhul Sfânt, a fost dus în pustie pentru a fi încercat de Satana. În acest timp, El nu S-a plâns, nu S-a lăsat descurajat sau întristat, nu a vorbit negativ și nu S-a lăsat cuprins de confuzie, încercând să-și dea seama de ce trebuie să treacă prin încercări. Isus a trecut biruitor de fiecare încercare (Luca 4:1-13).

Ți L-ai putea imagina pe Isus călătorind cu ucenicii Lui și plângându-Se de cât de dificil este totul? L-ai putea vedea povestind despre cât de greu urma să fie la cruce? Sau cât de frică Îi era legat de viitor? Sau cât de frustrant era să nu aibă un acoperiș deasupra capului și un pat în care să doarmă?

Isus primea putere de la Tatăl și astfel, a fost întotdeauna biruitor. Duhul Sfânt locuiește în noi, și prin El avem și noi puterea de a trece biruitori prin orice situație.

Putem gestiona încercările din viața noastră așa cum a făcut Isus – fiind pregătiți la nivel mental, având o mentalitate de biruitori, nu de înfrânți.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon