Nu te lăsa prins de autocompătimire

Nu te lăsa prins de autocompătimire

Căci Eu ştiu gândurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde. – Ieremia 29:11

Autocompătimirea este o emoție negativă. Ne orbește față de binecuvântările și oprtunitățile ce stau în fața noastră și ne privează de speranță pentru azi și mâine. Oamnenii care își  plâng de milă, se gândesc de obicei așa: De ce să încerc să mai fac ceva? Oricum nu voi reuși.

Autocompătimirea este de fapt idolatrie, deoarece este o focalizare pe tine însuți, dusă la extrem. Când ne permitem să cădem în autocompătimire, respingem de fapt dragostea lui Dumnezeu și abilitatea Sa de a schimba lucrurile.

Te încurajez să nu mai pierzi nicio zi din viața ta plângându-ți de milă. Când ți-ai pierdut speranța și începi să te autocompătimești, oprește-te și spune: „Refuz să-mi plâng de milă. Poate că acum mă aflu într-u sezon dificil al vieții, dar nu mă voi opri din a spera pentru lucruri mai bune!”

Dumnezeu are gânduri și planuri bune pentru tine, El vrea să-ți dea speranță pentru viitor. Dacă vei păstra speranța și îți vei pune credința în Isus, lucruri minunate se vor întâmpla în viața ta!

Rugăciune

Doamne, refuz să îmi mai plâng de milă. Când circumstanțele sunt dificile, îmi voi aminti că Tu ești mai mare decât problemele mele și că mi-ai planificat un viitor bun. Doresc ca planurile Tale să vină în ființă în viața mea, iar pentru aceasta îmi pun încrederea în Tine. 

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon