O inimă mulțumită

O inimă mulțumită

„Toate zilele celui nenorocit sunt rele, dar cel cu inima mulţumită are un ospăţ necurmat.” (Proverbele 15:15)

O „presimțire rea” este o sentiment vag, amenințător, că urmează să se întâmple ceva rău. A fost un moment în viața mea în care mi-am dat seama că astfel de sentimente au fost constant prezente în inima mea. Mai mult de atât, gândurile rele m-au făcut să devin o persoană plină de amărăciune.

Poate că și tu experimentezi asta. Ai trecut sau treci prin situații foarte dificile, dar chiar și în perioade liniștite, tot te aștepți la ce e mai rău, din cauza gândurilor care îți otrăvesc privirea de ansamblu și îți fură capacitatea de a te bucura de viață și de a vedea lucrurile bune.

În Proverbe 15:15 suntem asigurați că aceste sentimente nu trebuie să fie în noi. Credința este o atitudine de dependență de Dumnezeu, de încredere neclintită în El. Credința este un ospăț necurmat, în care te aștepți la lucruri bune. În loc să fii temător, anticipând doar lucruri rele, poți avea credință că Dumnezeu îți va da puterea să te bucuri în toate situațiile.

Bucuria, pacea, neprihănirea și puterea sunt toate în tine prin prezența Duhului Sfânt. Nu mai lăsa îngrijorarea să îți conducă viața. Așteaptă-te să primești ajutorul, binecuvântarea și puterea lui Dumnezeu în tot ceea ce faci.

Cu o atitudine corectă, vei fi împuternicit să faci orice lucru cu bucurie deplină.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon