O necesitate vitală

O necesitate vitală

„Ori faceți pomul bun [sănătos și benefic] și rodul lui bun [sănătos și benefic], ori faceți pomul rău [nesănătos și malefic] și rodul lui rău [nesănătos și malefic]; căci pomul se cunoaște [și e judecat] după rodul lui.” (Matei 12:33, Biblia amplificată)

Pentru credincios, gândirea corectă este ceva atât de important, încât nu poate trăi fără aceasta – așa cum bătăile inimii și tensiunea sunt vitale. Există anumite lucruri care sunt vitale vieții: sursa vieții noastre, sursa gândirii noastre corecte, părtășia regulată și personală cu Dumnezeu prin rugăciune și prin Cuvântul Său.

Biblia spune că pomul se cunoaște după rodul său. Același lucru e valabil și pentru viețile noastre. Gândurile dau roade. Dacă ai gânduri bune, atunci și roadele din viața ta vor fi bune. Dacă ai gânduri rele, atunci și roadele din viața ta vor fi rele.

De fapt, îți poți da seama ce fel de gândire e dominantă în viața cuiva numai din atitudinea respectivei persoane. O persoană bună și blândă nu are gânduri rele, răzbunătoare. La fel, o persoană răutăcioasă nu are gânduri bune, pline de iubire.

Pe parcursul zilei de azi, te încurajez să ai gânduri sănătoase, pline de optimism și de evlavie, permițându-le să te călăuzească în viață, căci așa cum gândește în inima lui, așa este omul (Proverbele 23:7).

Cu cât petreci mai mult timp studiind Cuvântul Domnului, cu atât mai ușor îți e să respingi gândurile nepotrivite și să alegi în schimb gânduri potrivite.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon