Dumnezeu îi alege pe cei nepotriviți

Dumnezeu îi alege pe cei nepotriviți

„Dar Dumnezeu a ales [a selectat în mod deliberat] lucrurile nebune ale lumii, ca să facă de rușine pe cele înțelepte. Dumnezeu a ales lucrurile slabe ale lumii, ca să facă de rușine pe cele tari.” (1 Corinteni 1:27, Biblia amplificată)

Când te simți descurajat, amintește-ți că Dumnezeu te-a ales pe tine pentru a-Și împlini scopul, chiar dacă tu te consideri cel mai nepotrivit candidat. Astfel, El îți deschide larg ușa pentru a-ți arăta harul, îndurarea și puterea Sa, care sunt nelimitate și cu ajutorul cărora îți va schimba viața.

Atunci când Dumnezeu ne folosește pe vreunul dintre noi, cu toate că toți ne simțim nepotriviți și nedemni, ne dăm seama că sursa noastră nu se găsește în noi, ci numai în El: „Căci nebunia lui Dumnezeu [care își are sursa în El] este mai înțeleaptă decât oamenii, și slăbiciunea [ce răsare din] lui Dumnezeu este mai tare decât oamenii” (1 Corinteni 1:25, Biblia amplificată).

Fiecare dintre noi are un anumit destin și nu avem nicio scuză să nu ni-l împlinim. Nu putem folosi slăbiciunea noastră drept scuză, căci Dumnezeu spune că: „… puterea Mea în slăbiciune este făcută desăvârşită” (2 Corinteni 12:9). Nu ne putem folosi de trecut ca scuză, căci Dumnezeu ne spune, prin apostolul Pavel, că: „… dacă este cineva în Hristos, este o făptură nouă; cele vechi s-au dus, iată că toate lucrurile s-au făcut noi” (2 Corinteni 5:17).

Rezervă-ți un anumit timp pentru introspecție, pentru a vedea ce părere ai despre propria persoană. Cum te vezi pe tine însuți? Te vezi drept o persoană recreată după chipul lui Dumnezeu, reînviată la o viață nouă, care abia așteaptă să fie revendicată?

Fiecare dintre noi putem fi așa cum a plănuit Dumnezeu să fim.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon