Perseverează

Perseverează

„De aceea îţi aduc aminte să înflăcărezi darul lui Dumnezeu care este în tine prin punerea mâinilor mele. Căci Dumnezeu nu ne-a dat un duh de frică, ci de putere, de dragoste şi de chibzuinţă.” (2 Timotei 1:6-7)

În perioadele grele ne este de folos să ne amintim că trebuie să perseverăm pentru a împlini planul lui Dumnezeu pentru noi. În zilele în care te gândești să renunți, adu-ți aminte că Dumnezeu ți-a dat puterea să reziști!

Din pasajul de astăzi din 2 Timotei, aflăm că Timotei era un slujitor tânăr al Domnului, care simțea presiunea de a renunța. Focul care ardea în el începea să se răcească. Biserica de pe atunci se confrunta cu prigoana, iar Timotei avea unele temeri. Poate că se simțea extenuat și începea să simtă că lucrurile erau prea greu de îndurat. El ajunsese într-un punct în care avea nevoie să fie încurajat pentru a se întări în credință.

Pavel încerca să îi spună: “Timotei, poate că vrei să renunți, dar adu-ți aminte de chemarea ta. Adu-ți aminte de puterea Duhului Sfânt care a lucrat în viața ta. El îți dă putere, dragoste și chibzuință.” Pavel îl îndemna pe Timotei să fie statornic.

Dacă suntem statornici, facem ceea ce trebuie chiar și atunci când ne este greu. Astăzi, fii încrezător, pentru că poți face tot ceea ce trebuie să faci. În Hristos, ai tot ceea ce ai nevoie pentru a înainta!

Renunțarea este o opțiune doar pentru cei care își propun să eșueze.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon