Privește cât de departe ai ajuns

Privește cât de departe ai ajuns

„… pentru ca încercarea [sinceritatea] credinței voastre, cu mult mai scumpă decât aurul care piere și care totuși este încercat prin foc, [această încercare a credinței voastre] să aibă ca urmare lauda, slava și cinstea, la arătarea lui Isus Hristos [Mesia, Cel Uns]…” (1 Petru 1:7, Biblia amplificată)

În fiecare zi suntem testați în numeroase feluri. De exemplu, șeful nostru ne spune să facem ceva ce nu vrem să facem. Sau vrem să parcăm într-un loc anume, dar cineva se bagă repede înainte și ne ia locul de parcare. Sau poate cineva căruia i-am făcut un bine vorbește urât despre noi.

În 1 Petru 4:12, Petru ne spune să nu fim uimiți și să nu ne mirăm de încercările prin care trebuie să trecem deoarece, prin acestea, Dumnezeu ne testează „calitatea” sau caracterul. Petru trecuse și el prin diferite încercări. Cu toții trecem prin încercări și nu ar trebui să ne întrebăm de ce se întâmplă așa. Inimile noastre sunt testate pentru a ne fi pus la încercare caracterul.

De fiecare dată când Dumnezeu ne testează, ne putem da seama cât de departe am ajuns și cât mai avem încă de parcurs în funcție de modul în care reacționăm la testul respectiv. Atunci când trecem prin teste și încercări, pot ieși la suprafață atitudini ale inimii pe care nici măcar nu știam că le avem. Acesta este un lucru bun deoarece niciodată nu vom reuși să ajungem acolo unde trebuie să fim dacă nu ne dăm seama unde ne aflăm acum.


Tot ceea ce îngăduie Dumnezeu să se întâmple în viața noastră este spre binele nostru, chiar dacă, pe moment, nu ne face să ne simțim bine.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon