Refuză să te dai bătut

Refuză să te dai bătut

„[De asemenea] Isus le-a spus o pildă, ca să le arate că trebuie să se roage necurmat și să nu se lase [să nu obosească, să nu se dea bătuți, să nu își piardă curajul].” (Luca 18:1, Biblia amplificată)

Mulți oameni dau înapoi atunci când situația devine mai dificilă, dar, cu ajutorul lui Dumnezeu, putem merge înainte oricât de greu ar părea totul. Poate că nu e întotdeauna ușor, dar merită mereu efortul. Victoria ne așteaptă de cealaltă parte dacă vom continua să înaintăm.

Isus ne-a spus în Ioan 16:33: „În lume veți avea necazuri, dar îndrăzniți, Eu am biruit lumea.” Chiar dacă ne confruntăm cu greutăți, nu trebuie să disperăm și să ne dăm bătuți. Putem crede că Isus a învins deja orice necaz, așa că „putem îndrăzni”. Nu am fost creați să dăm înapoi din fața necazurilor; am fost creați să fim puternici în Domnul și în tăria Sa plină de măreție. Dacă nu am avea niciun fel de provocare, nici nu am mai avea nevoie de credință.

În Biblie sunt numeroase exemple de oameni care au refuzat, pur și simplu, să se dea bătuți. Zacheu nu a putut fi îndepărtat de Isus, în ciuda neajunsurilor sale. Femeia cu scurgerea de sânge s-a avântat prin mulțime și a fost răsplătită pentru hotărârea ei. Ambii și-au atins obiectivele, deoarece au înaintat cu îndrăzneală pentru a primi tot ceea ce le pregătise Dumnezeu.

Atunci când te împiedici de un obstacol, în loc să dai înapoi plin de teamă, mai bine cere-I lui Dumnezeu să-ți dea puterea și curajul necesare pentru a înainta alături de El.


Atunci când îți vine să renunți, spune așa: „Nu mă voi da bătut! Dumnezeu este cu mine, iar El mă va ajuta să înaintez pas cu pas!”

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon