Relație, nu reguli

Relație, nu reguli

„Vă voi da o inimă nouă și voi pune în voi un duh nou; voi scoate din trupul vostru inima de piatră și vă voi da o inimă de carne.” (Ezechiel 36:26)

De multe ori, când cineva se naște din nou, primul lucru care i se spune este: „Trebuie să îți schimbi tunsoarea sau să te îmbraci altfel. Ai un tatuaj care trebuie acoperit. Ai un cercel într-un loc nepotrivit.” În lecția introductivă despre creștinism, ți se prezintă o listă de reguli, de lucruri pe care trebuie să le faci și de lucruri pe care să nu le faci, în funcție de ceea ce cred oamenii că e greșit sau corect.

Din păcate, de prea multe ori, nimeni nu îți vorbește despre condiția inimii tale sau despre relația ta cu Dumnezeu. În schimb, este vorba numai despre toate lucrurile pe care trebuie să le faci dacă vrei să faci parte dintr-o anumită organizație religioasă. Cu toate că Dumnezeu ne va îndruma să facem schimbări pozitive în viața noastră, El ne acceptă așa cum suntem și la fel trebuie să facem și noi cu noii creștini. Acordați-le destul timp, iar Dumnezeu îi va conduce să aibă altfel de dorințe.

Isus a murit pentru ca noi să putem avea o relație personală profundă și plină de pasiune cu Dumnezeu. El nu a murit ca să ne poată da o listă cu reguli. El ne-a oferit ceva mult mai profund și mai bun – El ne-a oferit acces direct la Dumnezeu, pentru ca noi să putem avea o relație personală apropiată cu Tatăl nostru ceresc.

Cu cât mai mult te apropii de Dumnezeu, cu atât mai mult El te va schimba din interior spre exterior, cu multă blândețe și iubire.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon