Roagă-te și nu te teme

Roagă-te și nu te teme

„Căci Dumnezeu nu ne-a dat un duh de frică [de lașitate, de o teamă dezgustătoare și slugarnică], ci [El ne-a dat un duh] de putere, de dragoste și de chibzuință [de disciplină și autocontrol].” (2 Timotei 1:7, Biblia amplificată)

Dumnezeu vrea să ne rugăm pentru orice și să nu ne temem de nimic. Am avea o relație personală mult mai apropiată, mai profundă cu Dumnezeu dacă ne-am ruga mai mult, ne-am teme și ne-am îngrijora mai puțin. Timotei spune că Dumnezeu nu ne-a dat un duh de frică. Așadar, când ne e frică, să știți că acest sentiment nu e de la Dumnezeu, ci de la diavol. Diavolul va încerca să ne intimideze cu tot felul de frici, iar noi putem deveni atât de preocupați de felul în care ne simțim, încât uităm să ne rugăm.
Dacă Avraam, Iosua sau David s-ar fi lăsat copleșiți de frică atunci când sarcinile ce le stăteau înainte păreau prea copleșitoare, atunci nu ar fi apucat niciodată să simtă că Dumnezeu e Sursa lor de binecuvântare.

Dacă vorbești cu Dumnezeu și-ți petreci timp studiind Cuvântul Său, vei avea puterea de a nu te lăsa copleșit de frică. Când pui Cuvântul în inima ta, acesta va ieși la lumină atunci când vei avea nevoie. Cred că ar trebui să mărturisim cu voce tare Cuvântul lui Dumnezeu, umplându-ne rugăciunile cu acesta. Chiar dacă nu se teme de tine, Satanei îi e frică de Cuvântul Domnului rostit cu credință de gura credinciosului.

Frica nu poate fi alungată doar dacă îți dorești asta, ci ea trebuie înfruntată. Rugăciunea și Cuvântul lui Dumnezeu sunt două dintre cele mai puternice arme de care dispunem, așa că haideți să le folosim!


Pune-ți armura Domnului, rugându-te, și așa vei putea rezista în fața tuturor săgeților arzătoare ale fricii aruncate de către dușman.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon