Scapă de respingere

Scapă de respingere

„Cine vă ascultă pe voi [ucenici] pe Mine Mă ascultă și cine vă nesocotește pe voi pe Mine Mă nesocotește, iar cine Mă nesocotește pe Mine nesocotește pe Cel ce M-a trimis pe Mine.” (Luca 10:16, Biblia amplificată)

Viața ne învață că, uneori, vom avea parte de respingere. David a avut parte de respingere. Pavel a avut parte de respingere. Chiar și Isus a fost respins. Așadar, când ai parte de respingere deoarece vrei să faci ceea ce te îndrumă Dumnezeu să faci – adică faci altfel de lucruri decât cei din jurul tău – nu te descuraja, căci te afli într-o bună companie.

Când am început eu să țin predici, mă simțeam nesigură pe mine și am avut parte de critici și respingere. Uneori, mă simțeam foarte descurajată. În cele din urmă, Dumnezeu i-a spus duhului meu: „Eu sunt Cel care te-a chemat. Nu-ți face griji cu privire la ceea ce cred oamenii. Dacă o faci, vei ajunge să te îngrijorezi toată viața, căci diavolul va găsi mereu oameni care să aibă o părere proastă despre tine.”

În Faptele apostolilor 28:1-5, când a fost mușcat de un șarpe, apostolul Pavel a scuturat pur și simplu șarpele de pe el și nu a avut parte de nicio neplăcere. Exact la fel putem proceda și noi cu respingerea. Când suntem aproape de Dumnezeu și ne găsim identitatea în El și nu în ceea ce cred alți oameni despre noi, ne putem descotorosi de orice ar încerca să ne descurajeze. Indiferent cu ce situație te confrunți azi – teamă, respingere, descurajare, dezamăgire, singurătate – descotorosește-te de aceasta și mergi mai departe.


Chiar și când oamenii apropiați nouă ne resping, putem lua decizia de a merge mai departe și de a împlini chemarea pe care am primit-o de la Dumnezeu.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon