Sursa puterii tale

Domnul este tăria mea şi temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu: pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu: pe El Îl voi preamări. (Exod 15:2)

Trebuie să fim ca Moise și ca israeliții, despre care citim în versetul de astăzi. Vreau să subliniez faptul că Dumnezeu nu numai că le-a dat putere (vedem asta în tot Vechiul Testament), dar El Însuși era puterea lor. 1 Samuel 15:29 se referă la Dumnezeu ca „tăria lui Israel”. A existat un moment în care Israel știa că Dumnezeu este puterea lui, dar ulterior au uitat. Când au uitat acest adevăr extrem de important, au început să se clatine și să eșueze ca națiune, iar viața lor a început să se îndrepte spre distrugere. Când s-au întors la Dumnezeu și L-au recunoscut ca fiind puterea lor, lucrurile s-au schimbat în favoarea lor.

Chiar dacă știi că Dumnezeu este puterea ta, tu trebuie să primești acest adevăr prin credință. În fiecare zi Îi spun lui Dumnezeu că nu pot face nimic fără El și că mă sprijin complet pe El pentru a mă ajuta și a mă întări. El ne va întări prin cuvinte care ne încurajează sau dându-ne direcție atunci când avem nevoie de ea. El ne va întări vorbind cuvinte despre înțelepciune și despre ceea ce se afă în inima noastră. De asemenea, ne întărește fizic oferindu-ne energie supranaturală atunci când suntem obosiți și ne dă putere să îndurăm oamenii și situațiile dificile.

Încrede-te în Dumnezeu, bazează-te pe El ca fiind puterea ta mai degrabă decât să încerci să faci lucrurile singur. Este posibil să ai o mulțime de oameni care se bazează pe tine și nu îi poți ajuta decât în măsură în care te sprijini și te bazezi pe Dumnezeu. Primește-L astăzi prin credință ca fiind puterea din viața ta și vei fi uimit de ceea ce poți realiza împreună cu El.


Cuvântul lui Dumnezeu pentru astăzi: Lasă-l pe Dumnezeu să fie puterea ta.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon