Tot mai mult har

Tot mai mult har

„Dar, în schimb, ne dă un har şi mai mare. De aceea zice Scriptura: ʽDumnezeu stă împotriva celor mândri, dar dă har celor smeriţi. ʼ” (Iacov 4:6)

Toți oameni au porniri nedumnezeiești, însă Iacov ne învață că Dumnezeu ne va da harul necesar pentru a rezista acestor porniri.

Mi-am petrecut o mare parte din viața de credință încercând să-mi depășesc pornirile și dorințele păcătoase, însă toate încercările mele nu mi-au adus decât frustrare. Trebuia să ajung într-un punct în care să mă smeresc și să învăț că Dumnezeu dă har celor smeriți, nu celor mândri. El îi ajută pe cei care sunt îndeajuns de smeriți ca să îi ceară ajutorul.

Cu toți avem planurile și ideile noastre în legătură cu lucrurile pe care ni le dorim, dar de multe ori avem o părere prea înaltă despre noi înșine. Ar trebui să avem o atitudine plină de smerenie, știind că despărțiți de Dumnezeu nu putem face nimic.

Dacă te încrezi în forțele tale, încercând să rezolvi toate lucrurile de unul singur, vei avea parte doar de frustrare. Probabil că ți-ai spus deja: „Se pare că orice aș face, nu pot rezolva situația asta!”. Într-adevăr, nu vei putea rezolva nimic până nu vei învăța să te încrezi în harul lui Dumnezeu.

Relaxează-te și lasă-L pe Dumnezeu să Își facă lucrarea în viața ta. Nu fi prea dur cu tine însuți; schimbarea este un proces care te apropie de El, încetul cu încetul. Ești pe drumul cel bun, așa că bucură-te de călătorie!

Dacă îți dorești să fii liber, dă la o parte strădaniile omenești și alege să te încrezi în Dumnezeu pe deplin.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon