Trăiește în prezent

Trăiește în prezent

„Fraților, eu nu cred că l-am apucat încă, dar fac un singur lucru [este singura mea aspirație]: uitând ce este în urma mea și aruncându-mă spre ce este înainte, alerg spre țintă, pentru premiul [suprem și ceresc al] chemării cerești a lui Dumnezeu, în Hristos Isus.” (Filipeni 3:13-14, Biblia amplificată)

Regretul cu privire la trecut este cel care ne fură bucuria și pacea. În privința unei greșeli pe care ai comis-o deja, fie acum 20 de ani, fie acum 20 de minute, nu mai ai ce altceva să faci decât să te căiești, să primești iertare, să uiți trecutul și să mergi mai departe. Dacă poți face ceva ca să îndrepți rezultatele greșelii comise de tine, atunci chiar te rog să o faci. Însă ideea este că tot trebuie să uiți trecutul pentru a putea merge spre viitor.

Asemenea lui Pavel, și noi tindem cu toții spre perfecțiune, dar niciunul dintre noi nu a atins-o. Cu toate că a întâmpinat greutăți, eu cred că Pavel s-a bucurat de viața și de lucrarea sa, tocmai această „singură aspirație” a sa fiind și ceea ce l-a motivat. El a învățat să-și uite greșelile și a refuzat să trăiască regretând trecutul.

Nu uitați că regretul ne fură bucuria prezentului! Dumnezeu ne-a chemat să ne apropiem de El în prezent. Când trăim în trecut, renunțăm la credință și încetăm să mai credem, apoi ne pierdem pacea și bucuria.

Ce-ar fi ca aceasta să fie ziua în care iei o decizie: să nu mai trăiești cu regret! Devino un om al momentului! Trăiește în prezent! Dumnezeu are un plan pentru tine chiar acum. Încrede-te în El astăzi!

Dumnezeu ne oferă îndurare, bucurie și pace pentru ziua de azi, El nu ne oferă îndurare astăzi pentru ziua de ieri sau pentru cea de mâine. Trăiește fiecare zi așa cum vine.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon