Trăind în prezent

Trăind în prezent

„Preaiubiților, acum [și aici] suntem copii ai lui Dumnezeu. Și ce vom fi nu s-a arătat încă [nu s-a făcut clar]. Dar știm că, atunci când Se va arăta El, vom fi [în calitate de copii ai lui Dumnezeu] ca El, pentru că Îl vom vedea așa cum este [cu adevărat].” (1 Ioan 3:2, Biblia amplificată)

Alegerile pe care le facem astăzi vor decide dacă ne vom bucura de clipă sau dacă o vom irosi, îngrijorându-ne. Uneori, ajungem să ratăm momentul actual fiindcă suntem prea preocupați de ziua de mâine. Dăm dovadă de înțelepciune dacă rămânem concentrați asupra lucrului pe care vrea Dumnezeu să îl facem în prezent.

Este important să înțelegem că Dumnezeu vrea ca noi să învățăm cum să trăim în prezent. De exemplu, în 2 Corinteni 6:2 scrie: „Iată că acum este ziua mântuirii”, iar în Evrei 4:7 scrie: „Astăzi, dacă auziți glasul Lui, nu vă împietriți inimile!”

Vom fi mult mai productivi pentru Împărăția lui Dumnezeu și mult mai fericiți în viețile noastre dacă vom decide să trăim în prezent. Deseori, ne petrecem timpul mental în trecut sau în viitor. Atunci când nu suntem implicați complet în ceea ce facem pe moment, devenim susceptibili la îngrijorare și teamă. Însă, dacă vom trăi în prezent, Îl vom descoperi pe Dumnezeu chiar lângă noi. Indiferent de situațiile prin care trecem în viață, vom ști că prezentul – momentul actual – face parte din planul lui Dumnezeu, iar El ne va ajuta să depășim totul cu bine, dacă ne vom încrede în El.


Timpul de care dispui acum este prețios. Nu îți irosi prezentul îngrijorându-te pentru ziua de mâine.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon