Un prieten a lui Dumnezeu

Nu vă mai numesc robi… ci v-am numit prieteni… (Ioan 15:15).

În Geneza 18:17, Dumnezeu l-a numit pe Avraam prietenul Său și apoi a împărășit cu el planul de distrugere a Sodomei și Gomorei. Așa cum El a împărtășit aceste intenții cu Avraam, El va împărtăși și cu tine lucruri – inima Lui, dorințele Lui, scopurile Lui, planurile Lui – ca unui prieten. El îți va da înțelegere și lumină cu privire la ce se întâmplă în viața ta și îți va spune ce trebuie să faci. Te va călăuzi și te va ajuta să te pregătești pentru viitor. Ca prieten al lui Dumnezeu, tu nu trebuie să fii prins pe picior greșit de circumstanțele tale. Poți fi informat și pregătit – pentru că tu ești un prieten al lui Dumnezeu a Cărui voce o auzi. Poate că nu îți va revela tot ceea ce vrei să știi exact atunci când tu vrei, dar te va îndruma și întări pe măsură ce te încrezi în El.

Poate te întrebi „Cum pot deveni prieten al lui Dumnezeu?” Conform versetului de astăzi, tu ești deja. În acest verset, Isus le-a spus ucenicilor Săi: „V-am numit prietenii Mei.”. Dacă ești un urmaș al lui Isus, ești un ucenic al zilelor moderne și ești prietenul Lui. La fel ca în cazul oricărei prietenii, poți să fii un prieten obișnuit sau unul apropiat, intim. Prietenia ta cu Dumnezeu crește și se dezvoltă la fel cum se întâmplă în cazul prieteniilor tale cu alți oameni. Așa cum o prietenie cere timp și energie pentru a se dezvolta, la fel este și cu relația ta cu Dumnezeu.

Astăzi te încurajez să investești timp și energie în relația cu Dumnezeu, oferindu-I atenția ta prin citire și meditare asupra Cuvântului Său, prin a vorbi cu El și a-L asculta ca pe un prieten.

CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTĂZI:

Fă loc în programul tău și investește timp și energie în relația cu Dumnezeu!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon