Veghează și roagă-te

Veghează și roagă-te

„Vegheați [acordați atenție deosebită, fiți precauți și activi] și rugați-vă, ca să nu cădeți în ispită; duhul, în adevăr, este plin de râvnă, dar carnea este neputincioasă.” (Matei 26:41, Biblia amplificată)

Teama este modalitatea Satanei de a încerca să ne împiedice să mergem înainte ca să nu ne putem bucura de viața pentru care Isus a murit ca noi să o putem avea. Teama atacă pe toată lumea la un moment dat. Însă temerile nu sunt deloc realități. Temerile sunt niște dovezi false care par reale.

Teama este o forță care ne poate slăbi viața dacă îi cădem pradă, dar Dumnezeu vrea să ne întărească atunci când Îi suntem alături în rugăciune. Credința este eliberată prin rugăciune, care ne pune la dispoziție o putere incredibilă.

Biblia ne îndeamnă „să veghem și să ne rugăm”. Cu ajutorul lui Dumnezeu, ne putem veghea pe noi înșine, dar și circumstanțele în care ne aflăm, fiind alerți la atacurile pe care dușmanul le lansează la adresa minților și sentimentelor noastre. Atunci când detectăm aceste atacuri, ne putem duce înaintea lui Dumnezeu imediat ca să ne rugăm. El este fortăreața noastră, iar atunci când suntem în El, nu avem de ce ne teme.

Cel mai bun mod de a ne opune diavolului este să ne rugăm. Rugăciunile noastre sincere ne apropie de Dumnezeu. Cu cât suntem mai aproape de Dumnezeu, cu atât mai ușor ne este să nu ne temem.


Roagă-te pentru orice și nu te teme de nimic. Atunci când teama îți bate la ușă, lasă credința să îi răspundă.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon