Vino ca un copilaș

Vino ca un copilaș

„Isus a chemat la El un copilaș, l-a pus în mijlocul lor și le-a zis: ‚Adevărat vă spun că, dacă nu vă veți întoarce la Dumnezeu [vă schimbați, vă transformați] și nu vă veți face ca niște copilași [încrezători, umili, iubitori, iertători], cu niciun chip [deloc] nu veți intra în Împărăția cerurilor.’” (Matei 18:2-3, Biblia amplificată)

Unul dintre lucrurile frumoase cu privire la copii e faptul că ei nu sunt complicați deloc. Ei îți spun întotdeauna ce au nevoie, aleargă în brațele tale când le e teamă și îți dau și câte un sărut, uneori, fără niciun motiv. E înviorător să stai de vorbă cu un copil, deoarece copiii nu încearcă să-și ascundă sentimentele sau temerile.

Cred că așa vrea Dumnezeu să fim și noi atunci când stăm de vorbă cu El. Domnul se bucură atunci când Îl abordăm cu o simplitate și o credință ca a unor copii. Așa cum copiii au tendința firească de a se încrede pe deplin în părinții lor, și noi putem fi inocenți și plini de entuziasm atunci când ne încredem în Dumnezeu. Descarcă-ți inima înaintea lui Dumnezeu și nu uita: Lui Îi poți încredința absolut orice din viața ta, căci știi că Lui Îi pasă cu adevărat.

Dumnezeu nu Își dorește relații complicate. El caută inimi sincere și o credință ca a unui copil. Îi poți spune lui Dumnezeu ceea ce îți dorești (Filipeni 4:6) și poți alerga la El atunci când te temi (Psalmul 91:1-7). Dumnezeu vrea ca tu să îți arăți afecțiunea pentru El și să Îi spui deschis tot ce îți stă pe inimă. Cu cât mai mult înveți să vii înaintea lui Dumnezeu cu o credință de copil, cu atât mai apropiată va deveni relația Ta cu El.


Nu ne dorim să ne purtăm copilărește în relația cu Dumnezeu, ci vrem să fim copilăroși.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon