Një Partner Në Jetë

Një Partner Në Jetë

O Zot, unë e di që [përcaktimi i] rrugës së njeriut nuk varet nga fuqia e tij dhe njeriu [edhe njeriu më i fortë, ose në gjendjen e tij më të mirë] që ecën nuk ka fuqi të drejtojë hapat e tij. (JEREMIA 10:23)

Jeremia tha të vërtetën në vargun për sot. Është vërtet e pamundur që ne qeniet njerëzore të drejtojmë siç duhet jetën tonë. Ti dhe unë kemi nevojë për ndihmë, dhe shumë ndihmë. Pranimi i kësaj është një shenjë e pjekurisë shpirtërore, jo një shenjë dobësie. Ne jemi të dobët nëse nuk e gjejmë forcën tonë tek Zoti, dhe sa më shpejt të përballemi me këtë fakt, aq më mirë do të jemi.

Ju mund të jeni si unë dikur – duke u përpjekur kaq shumë për t’i bërë gjërat të funksionojnë siç duhet dhe gjithmonë dështoni. Problemi juaj nuk është se ju jeni një dështues; problemi juaj është thjesht se nuk keni shkuar te burimi i duhur për ndihmë.

Perëndia nuk do të na lejojë të kemi vërtet sukses pa Të. Mos harroni se suksesi i vërtetë nuk është vetëm aftësia për të grumbulluar pasuri materiale; është aftësia për të shijuar vërtet jetën dhe gjithçka që Perëndia siguron në të. Shumë njerëz kanë pozitë, financa, fuqi, famë dhe gjëra të tjera të ngjashme, por ata mund të mos kenë atë që ka vërtet rëndësi – marrëdhënie të mira, qëndrim të drejtë me Perëndinë, paqe, gëzim, kënaqësi, përmbushje, shëndet të mirë dhe aftësi për të shijuar jetën.

Sipas Psalmit 127: 1, nëse Zoti nuk e ndërton shtëpinë, më kot lodhen ndërtuesit. Ne mund të jemi në gjendje të ndërtojmë, por ajo që ndërtojmë nuk do të zgjasë nëse Zoti nuk përfshihet në të. Ai është Partneri ynë në jetë, dhe si i tillë, Ai dëshiron të jetë pjesë e gjithçkaje që bëjmë. Zoti është i interesuar për çdo aspekt të jetës sonë dhe Ai dëshiron të na flasë për gjithçka që na shqetëson. Besimi në këtë
të vërtetë është fillimi i një udhëtimi emocionues me Të.

FJALA E PERËNDISË PËR SOT: Lejojeni Perëndinë të jetë Partneri yt në jetë.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon