Ne morete podaljšati svoje postave!

Kdo izmed vas pa more s svojo skrbjo podaljšati svojo postavo ali svojo življenjsko dobo za en sam komolec? (Matej 6,27)

Skrbi nam ne prinesejo prav nič dobrega. Ne spremenijo niti ene stvari, mi pa zapravljamo čas, ko se vznemirjamo, čeprav glede tiste stvari ne moremo prav nič narediti – to lahko spremeni edino Bog.

Sveto pismo pravi, da s skrbmi ne moremo podaljšati svoje postave. Ampak nas še vedno skrbi, skrbi in še bolj skrbi, s čimer pa ne pridemo nikamor.

Kadarkoli se vznemirimo, razburimo, to terja od nas veliko čustvene energije, nas izčrpava, škoduje našemu zdravju, krade veselje, ampak še vedno ničesar ne spremeni. Nehajmo že enkrat poskušati popraviti, kar le Bog lahko popravi. Sicer dajemo prostor hudiču, da se nam posmehuje: »Ha, ha, ha! Pa sem vas spet ujel!«

Jezus nam v Evangeliju po Janezu 14,27 naroča, naj se ne vznemirjamo in ne plašimo, v Janezu 16,33 pa, naj bomo pogumni, srčni in naj zaupamo. In ko imamo tako držo, hudiča nokavtiramo. Ko spoznate, da ne morete vsega narediti, vas to umiri, ko pa veste, da Bog lahko, vas to potolaži in razveseli!

Torej ne skrbite. Namesto da skrbite, se umirite in razveselite ter naženite hudiča v beg!

Kratka molitev

Gospod, s svojo zaskrbljenostjo res ne bom ničesar dosegel, zato jo puščam za seboj. Tako hvaležen sem, ker Ti lahko narediš, česar jaz ne morem. Ti sam me umiri, potolaži, opogumi in razveseli!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon