Naša najboljša pomoč

Naša najboljša pomoč

Dvigam svoje oči h goram: od kod mi pride pomoč? Pomoč mi pride od GOSPODA, ki je ustvaril nebo in zemljo. (Psalm 121,1–2)

V svoji veri bi morali dozoreti do te mere, da ne bi vsakokrat, ko bi morali vedeti, kaj naj storimo, tekli nekoga spraševat. Ne namigujem, da je napačno vprašati za nasvet ljudi, ki so bolj modri kot mi. Prepričana pa sem, da je čezmerno povpraševanje po mnenju ljudi in preveliko zanašanje nanje napačno in žaljivo do Boga.

Kot ste opazili v današnji vrstici, je David najprej iskal Boga; vedel je, da je Bog njegova edina pomoč. Isto velja za nas, zato posnemajmo Davida in se vedno zanašajmo najprej na Boga. Razvijmo navado, da gledamo na Boga kot na svojo »prvo izbiro« za nasvet, ne kot na zadnjo možnost.

Bog morda uporabi človeka po svoji izbiri, da razjasni stvari, ponudi dodaten vpogled ali potrdi, kar nam je Bog že povedal. Zato najprej iščimo Njega in, če nas On vodi do človeka, sledimo Njegovemu vodstvu.

V Četrti Mojzesovi knjigi 22,22–40 je Bog uporabil celo osla, da je nekomu spregovoril. Bog tako rad govori z nami, da bo uporabil vsa potrebna sredstva. Če zaupate Bogu, da bo govoril, ste lahko prepričani, da bo On našel pot in vam prenesel sporočilo.

BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Najprej prosite Boga za pomoč.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon