Uprite se strahu, oklenite se vere

Uprite se strahu, oklenite se vere

Brez vere pa je nemogoče biti Bogu všeč (po volji). (Hebrejcem 11,6a)

Satan dela nadure, da bi naše življenje napolnil s strahom. Ker slišimo Boga po veri, se moramo agresivno upreti strahu. Sveto pismo pravi, da Božja beseda razodeva pravičnost, ki nas vodi iz vere v vero (gl. Rimljanom 1,17). Če smo se naučili, kdo smo v Kristusu Jezusu, in če razumemo, kako zelo nas ljubi, lahko k vsemu in čemurkoli pristopamo z držo vere. Bog je večkrat rekel, naj se ne bojimo, ker je On z nami.

Molitev, ki je iz vere, bo pomagala nam in drugim na osupljive načine. Zato vas spodbujam, da ohranjate svojo vero močno. Božjo voljo sprejemamo skozi molitev vere, satanovo voljo pa lahko sprejmemo skozi strah. Job je rekel, da je to, česar se je bal, prišlo nadenj (gl. Job 3,25). Zato se prepričajte, da živite iz vere v vero. K vsemu, karkoli delate, pristopajte v veri in prepričanju, da je Bog dober, in pričakujte, da boste prejeli Njegovo najboljše.

Molitev je ena izmed najpomembnejših stvari, h kateri moramo pristopati s srcem, polnim vere. To odpira okna nebes in sprošča Božjo moč tako v naše življenje kot v okoliščine. Bodite zelo čuječi, da se strah ne prikrade v vaše molitve in vam prepreči, da bi sprejeli, kar Bog želi za vas. Če imate resne težave s strahom, vam priporočam, da začnete svojo molitev z besedami: »Danes pristopam k Bogu v veri in se upiram vsakemu strahu.« Potem pa molite pogumno, v pričakovanju, da boste slišali Boga, in zapomnite si, da Bog uslišuje vaše molitve zato, ker je On dober, ne zato, ker bi bili vi popolni.

BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Ohranjajte srce, polno vere.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon