Mir

Mir

Božji mir, ki presega vsak (ves) razum, bo postavil stražo in varoval vaša srca in misli v Kristusu Jezusu. (Filipljanom 4,7)

Več dnevnih posvetitev sem napisala na temo, kako Bog po miru vodi svoje ljudstvo, toda rada bi ga omenila še enkrat, ker je zelo pomemben. Ljudje, ki delajo stvari, glede katerih nimajo miru, so nesrečni, zlovoljni in ne morejo v ničemer uspeti. Moramo slediti miru.

Današnji verz nam zagotavlja, da nas Bog vodi po miru. Če nekaj delate, kot na primer gledate TV, in nenadoma izgubite mir ob tem, ste slišali Boga. Pomanjkanje miru v tem stanju pomeni, da vam Bog govori: »Ugasni TV. Kar gledaš, ni dobro zate.«

Če izgubite mir, kadar nekaj rečete, vam Bog govori. Takoj se opravičite in tako se boste rešili pred številnimi težavami. Lahko rečete: »Oprosti, ker sem to rekel/-la. Ne bi smel/-a tega reči, napačno je; prosim, oprosti mi.« Bog želi biti vpleten v vse naše odločitve. Eden izmed načinov, s katerim nam pokaže, kako se počuti ob našem ravnanju, je, da nam bodisi podari mir kot odobravanje bodisi vzame mir kot neodobravanje našega ravnanja.

Če nimamo miru, ne ubogamo Boga, saj smo mi tisti, ki dovolimo Božjemu miru, da vlada kot (raz)sodnik v našem srcu (gl. Kološanom 3,15). Kadarkoli izgubimo mir, se moramo ustaviti in biti občutljivi na to, kar nam Bog pravi. Mir služi kot kompas v našem srcu, ki nam pokaže pravo smer. To je tudi razlog, zakaj nam Bog v Svetem pismu pravi: »Prizadevajte si za mir z vsemi in stremite k posvečenosti in svetosti, brez katerih nihče ne bo [nikoli] videl Gospoda« (Hebrejcem 12,14).

BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Sledenje (uboganje, strinjanje, razumevanje) miru vas bo varovalo pred težavami.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon