Vernik z odnosom

Vernik z odnosom

Zdaj pa ste v Kristusu Jezusu vi, ki ste bili nekoč [resnično] oddaljeni, prišli blizu po (s, v) krvi Kristusa. (Efežanom 2,13)

Nekoč sem bila tako imenovana »religiozna vernica«. V tistem času sem prosila Boga za pomoč samo takrat, ko sem se znašla v obupni stiski, v krizi ali ob resnih težavah, za katere sama nisem našla rešitve. Prav tako pa sem v tistem obdobju molila – ne veliko –, ampak molila sem, ker je bila to »religiozna« stvar, ki naj bi jo delala.

Kasneje ko sem postala »vernica z odnosom«, sem se hitro naučila, da Sveti Duh živi v meni, da bi bil moj Tolažnik, moj Učitelj, moj Prijatelj in moj Pomočnik. Ugotovila sem, da potrebujem pomoč pri vsem, od tega, da si primerno uredim lase, dobro kegljam, izberem pravo darilo za prijateljico, se dobro odločam, pa vse do tega, da se prebijem skozi obupne okoliščine in resne življenjske težave.

Ko sem resnično doumela to resnico in spoznala, da Jezus ni umrl zato, da bi mi dal posebno vrsto religije, ampak da bi me pripeljal v globok oseben odnos z Bogom, sem naredila prehod od »religiozne vernice« do »vernice z odnosom«. Moja vera ni več temeljila na tem, kar sem imela za svoja dobra dela, ampak je temeljila na Jezusovih delih. Videla sem, da sta Božja milost in dobrota odprla pot zame, da bi bila v tesnem odnosu z Bogom, tako da bi prejemala Njegovo pomoč na vsakem področju svojega življenja, slišala Njegov glas in se veselila zaupnega, prijetnega druženja z Njim.

BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Stopite v odnos, ne bodite religiozni.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon